Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
Enerji
EFT
NLP
Bilinçaltı Sembol Dilleri
Numeroloji, nümerolog
DNA Sihirli Şifa Enerjisi Spiritüel Okulu
Mor Şifa Enerjisi
Nur Şifa Enerjisi
Rüya
Access Bars Uygulayıcısı
para Koçluğu
İlişkiler Koçluğu
Lojistik Koçluğu
spiritüel yaşam koçu
Sorunuzun yanıtını bulamadıysanız lütfen mail üzerinden yazarak bize ulaşın.
Numeroloji’nin babası bir çoğunuzun bildiği gibi Pisagor’dur. Pisagorcular olarak bilinen Pisagor ve takipçileri matematik, müzik ve felsefe çalıştılar. Ancak aynı zamanda da sayıların mistik özelliklerine inanıyorlardı.
Örneğin tek sayılar eril, çift sayılar dişildir. 1 numara yaratıcıdır. Sonucunda birden fazla olanı bu sayıyı ekleyerek oluşturmak mümkündür. İki dualiteyi temsil eder ve dişidir, üç ise erkektir. Beş, iki ile üçün toplamı olduğundan evliliği, birden dokuza kadar olan sayıların tam ortasına denk geldiği için de adaleti temsil eder. On ise dört sayının toplamı olduğu için kutsal bir sayıdır.
Her ne kadar takdiri Pisagor alsa da sayılara bir anlam yükleme çabası Pisagor’dan çok daha önce Antik Mısır’da karşımıza çıkar. Nitekim Pisagor’un numeroloji ile ilgili sözlerini Antik Mısır bilgeliğini yansıtan Hermetika’da bulmaktayız. “Mükemmel işleyen evren, sayıların gücüyle düzenlenmiştir.”
Numeroloji çalışmaları, İslam’da da ebced hesabı adıyla bilinmektedir. Ebced, geleneksel Arap alfabesinin eski sıralanışından (elif, ba, cim, dal) ilk dört harfinin okunuşundan (E-B-Ce-D) türetilmiş bir sözcüktür.
Öncelikle hayır,sayıların anlamı olduğu çok önceye dayanır.
Nümeroloji bilgilerinin gelecek veya gizli şeyler hakkında bilgi edinmeye yönelik olarak kullanılmasıyla ilgili alana ise aritmansi adı verilir. Antik Yunan ve Kalde’de uygulanan aritmansi ya da aritomansi “sayılar bilimi” denilen nümerolojinin öncüsü olarak görülür. Nümeroloji’nin Batı’daki gelişimi, esas olarak, “sayılar bilimi ilâhî güçler bilimi demektir” diyen Pisagor’la başlamıştır.
Pisagor’a göre, evren sayılar üzerine kurulmuş bir sistem olup evrendeki ahenk sayıların bir uyumudur. Fakat sayılar bilimine Yunanlardan çok daha önce Mısır’da önem verildiği bilinmektedir. Sayıların seslerle ilişkilendirilmesi de, tarihçilere göre yine eski Mısır’da başlamıştır.
Fakat harflere nümerik değerler verilerek harflerle sayıların ilişkilendirilmesi alanında en yoğun çalışmaları kabalistlerin yapmış oldukları bilinmektedir. İbrani alfabesini kutsal alfabe olarak gören kabalistlere göre İbrani alfabesinin 22 harften oluşması bir rastlantı değildir. Fenike alfabesi gibi, bu alfabenin de 22 harften oluşmasında eski Mısır'ın hermetik etkisi olduğu sanılmaktadır.
Kabalistler 22 sayı ve harfi 3+7+12 biçiminde üç grupta ele alırlar. Bunlardan 3 temel harf semavi alemi, evrensel kökeni, başlangıcı temsil eder. Sonraki 7 "düalite harfi" "bilinçle idrak edilebilir âlem"in, yani aracı âlemin karşılığıdır. Kalan 12 harf ise duyularla algılanabilir âlemin karşılığıdır. Sayılarla ilgili kabalistik çalışmalar gematria, temurah ve notarikon adları altında üç ayrı uzmanlık alanı oluştururlar.
Aslında, Kabalistlerin 3+7+12 biçimindeki üç gruplu sistemi Yahudiler'e özgü değildir, Antik Mısır, Fenike ve eski Etyopya'nın hiyeratik alfabe harflerinde ve Arap alfabesi harflerinde de uygulanmaktaydı. (Arap alfabesi de çok önceleri İbrani alfabesi harflerine denk düşen 22 harften oluşmaktaydı.) Harflere nümerik değerler vererek yapılan çalışmalar, İslam nümerolojisinde ebced hesabı ve cifr ilmi adıyla bilinir. "Allah" sözcüğünün ebced hesabındaki sayısal değeri 66’dır.
Numeroloji, kişisel gelişim, ilişkiler, iş kariyeri ve sağlık gibi çeşitli alanlarda kullanılır. Bir numeroloji uzmanı, kişinin sayısal profilini analiz ederek rehberlik, öngörü ve içgörü sağlayabilir
Sonuç olarak, numeroloji, kişisel gelişim, ilişki analizi, karar verme süreçleri ve içgörüler arayan herkes için bir kaynak olabilir. Bu alana ilgi duyanlar, kendi yaşamlarını ve başkalarını daha iyi anlamak için numerolojiden destek alabilirler.
Telif Hakkı © 2023 Gönül Salman - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.